Na podstawie ogłoszonego konkursu możemy opisać najważniejsze elementy:
1. Data ogłoszenia naboru: 03.04.2024 r.
2. Cel naboru: Wsparcie przedsięwzięć MŚP mających na celu rozszerzenie lub zmianę profilu dotychczasowej działalności w sektorach: hotelarstwo, gastronomia (HoReCa), turystyka lub kultura, które zostały najbardziej dotknięte pandemią COVID-19 w Polsce.
3. Kto może się ubiegać o dofinansowanie: Mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa z sektora HoReCa, turystyka lub kultura, które w latach 2020 lub 2021 odnotowały spadek obrotów w wysokości co najmniej 30% liczony rok do roku.
4. Termin składania wniosków: od 06.05.2024 r. do 05.06.2024 r. do godz. 16.00.
5. Obszar geograficzny: Całe terytorium Polski, z podziałem na 5 regionów, dla których wybrano po jednym Operatorze.
6. Na co można otrzymać dofinansowanie: Koszty inwestycji w projektowanie i produkcję nowych produktów/usług, podnoszenia kwalifikacji pracowników, usług rozwojowych.
7. Maksymalna wartość kosztów kwalifikowalnych: 600 000,00 zł.
8. Maksymalna kwota wsparcia: 540 000,00 zł (90% kosztów kwalifikowalnych).
9. Źródło finansowania: Krajowy Plan Odbudowy i Zwiększania Odporności (KPO).
Regulamin i szczegóły konkursu na specjalnie dedykowanej stronie PARP: https://kpo.parp.gov.pl/component/grants/grants/inwestycje-w-dywersyfikacje-dzialalnosci-sektora-horeca-oferta-dla-przedsiebiorcow#dokumenty
Skorzystaj z pomocy ekspertów w przygotowaniu wniosku Horeca – Szczegóły